Ukończył technikum elektroniczne , zajął się jednak działalnością w branży gastronomicznej. Praktykował u boku takich szefów kuchni jak Alain Ducasse, Yannick Alléno, Ferran Adrià. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną tytułem „Chef de L'Avenir”. W Warszawie otworzył restaurację Atelier Amaro, która w 2013 jako pierwsza restauracja w Polsce została oznaczona gwiazdką Michelin.
Jest autorem dwóch książek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix w kategorii literatura kulinarna na Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej w Paryżu .
Jesienią 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef, a wiosną 2014 prowadzącym polską edycję programu Hell’s Kitchen.
(wikipedia)
JAK ZDOBYŁEM?-PRZEZ EMAIL
Z DEDYKACJĄ?-NIE
WYMARZONY?-TAK
ORYGINALNY?-TAK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz